Over Kleuterpret

  • Volg ons op:

Over Kleuterpret

Wat is kleuterpret?
De naam zegt het eigenlijk al. Pret met kleuters. Dit staat centraal tijdens de lessen die ik geef. Ik bied o.a. kleutergym (4-6 jaar) aan. Dit zijn spel- en gymlessen die in het speellokaal worden gegeven.

 

Motorische ontwikkeling kleuters
Kleuters hebben al aardig wat controle over hun bewegingen. Zo kunnen ze rennen zonder te vallen en kunnen ze met een bal overweg. Het evenwichtsgevoel ontwikkelt zich sterk in deze fase, evenals de oog-handcoördinatie. Activiteiten als klimmen, glijden van de glijbaan, fietsen, gooien, vangen, hinkelen, balletje trappen, springen, tekenen, schilderen en kleien zijn populair. Ook de fijne motoriek verbetert in deze leeftijdsfase, zo leert de kleuter de draad in een naald doen, binnen de lijntjes kleuren en knoopjes dicht doen. Kinderen hebben behoefte aan avontuur en mogelijkheden om deze vaardigheden te oefenen. De motorische ontwikkeling gaat met vallen en opstaan. Dat hoort erbij. Zorg voor een veilige omgeving en laat kinderen weten dat je in de buurt bent om eventueel te helpen. Houd er rekening mee dat kleuters graag bewegen, maar snel moe zijn omdat ze nog niet over voldoende spierkracht beschikken. Je kleuter leert een groot aantal vaardigheden door simpelweg te spelen. Tijdens het spelen test hij zichzelf uit en gaan er steeds nieuwe werelden voor hem open. Zijn denkvermogen en creativiteit worden gestimuleerd en bij veel spelletjes krijgt hij flink wat lichaamsbeweging. Hij leert met anderen om te gaan en zijn motoriek verbetert. En hij vindt het ook nog eens hartstikke leuk!

 

Inhoud van de les
De les voor kleuters bestaat uit een aantal spellen. We beginnen altijd met een warming up (bijvoorbeeld een tikspel). Daarna werken we in groepjes of klassikaal.
We sluiten af met een gezamenlijk spel. Dit kan een kringspel, tikspel, balspel of iets anders zijn.

 

Wilt u een proefles mee maken?
Geef u dan snel op via het inschrijf menu of stuur een email naar info@peuterkleuterpret.nl