Over Peuterpret

  • Volg ons op:

Over Peuterpret

Wat is peuterpret?
De naam zegt eigenlijk al heel veel. Pret met peuters. Dit staat centraal tijdens de lessen die ik geef. Ik bied o.a. peutergym
(2/2,5-begin 4 jaar) aan. Dit zijn spel- en gymlessen die in het speellokaal worden gegeven.

 

Motorische ontwikkeling van de peuter
Leren lopen en praten zijn twee grote en belangrijke ontwikkelingen. Daarna leert je kind een bal weg schoppen, springen, rennen en een bal gooien. Alle kinderen hebben hun eigen tempo waarin zij zich ontwikkelen.  Vanaf anderhalf jaar kun je zien dat de ontwikkeling van de fijne bewegingen een spurt neemt. Nu hij het lopen onder de knie heeft gaat hij zich meer richten op details. Zo zal hij willen leren drinken uit een beker en deze met twee handjes vastpakken. Hij gaat leren eten met een lepel en deze zelf naar zijn mond brengen. Draaien is een moeilijke beweging om te leren. Je kind leert dit door bladzijden in een boek om te slaan en dat gaat steeds gemakkelijker.

 

Bewegen is belangrijk
Voor je peuter is bewegen heel belangrijk. Ten eerste hebben peuters plezier in spelen en bewegen. Ten tweede is veel bewegen van belang om dagelijkse dingen uit te voeren, zoals tanden poetsen, op een stoel klimmen of naar de peuterspeelzaal lopen. Ten derde heeft bewegen grote invloed op de totale ontwikkeling van je peuter: lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Het is dus belangrijk om je peuter veel te laten bewegen, spelen en ontdekken, zowel binnen als buiten.

 

Inhoud van de les
Sommige ouders zeggen wel eens peuter gymmen: ”Mijn peuter hoeft nog niet te gymmen”.  Hier kom ik altijd graag op terug, want peuters hebben ook beweging nodig.
De extra beweeglessen  kunnen een peuter zeer goed helpen zich verder te ontwikkelen.
De peutergym les duurt 45 minuten. De peuters verbreden hun woordenschat, maken contacten met andere peuters, leren een ander te helpen en het belangrijkste ze hebben plezier tijdens de les. De les bestaat uit verschillende klassikale spellen. We spelen met ballen, pittenzakjes, touwen, pictogrammen, bewegingen. We zingen, we klimmen, we springen, we doen zoekspelletjes, kortom; van alles.

 

Wilt u een proefles meemaken?
Geef u dan snel op via het inschrijf menu of stuur een email naar info@peuterkleuterpret.nl