Over Steffanie

  • Volg ons op:

Over Steffanie

Wie ben ik?

Mijn naam is Steffanie Helmink en sinds 2009 actief met kleuters. Sinds 8 jaar ben ik ook actief met peuters. Inmiddels heb ik diverse studies en cursussen afgerond.

 

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de opleiding sport-en beweging coördinator niveau 4 in Rotterdam. Daarna heb ik een jaar aan de PABO gestudeerd, maar dit was niet helemaal de richting die ik op wilde. Ik wilde meer bewegingsonderwijs geven: kinderen het plezier weer laten beleven tijdens sport-en spellessen. Ik heb daarna op 2 verschillende sport BSO’s (BuitenSchoolseOpvang) gewerkt en heb daar de bewegingslessen verzorgt.
Daarna kwam ik terecht waar ik nu nog steeds werk: Facet Ridderkerk in Ridderkerk. Hier ben ik nu ruim 8 jaar werkzaam. In deze periode heb ik verschillende cursussen gevolgd, zoals beweegkriebels (doelgroep is 1,5 tot en met 6 jaar). In juni (2014) ben ik afgestudeerd aan mijn opleiding Motorische Remedial Teaching (MRT) . Ik begeleid hierin kinderen die motorische achterstanden hebben in de motoriek. Ook help ik kinderen met gedragsproblemen in een groep/tijdens de gym.

 

De laatste tijd begon ik steeds meer na te denken in het aanbod wat er is in Ridderkerk voor peuters en kleuters. Ik merkte op dat er nauwelijks aanbod is voor peuters en kleuters in Ridderkerk en daar wil ik graag wat aan veranderen. Per 5 februari 2014 kunt u terecht bij peuter-kleuterpret.